Verwijzers
Als professional komt u mensen tegen waarbij er sprake is van eenzaamheid of een klein netwerk. Patiënten, cliënten of misschien weet u dat het een rol speelt binnen uw gemeente.

U kunt mensen stimuleren om zelf aan de slag te gaan met het werkboek, op deze manier gaan ze stap voor stap hun eigen behoeftes onderzoeken en stappen zetten om eenzaamheid te verminderen. Als daar meer ondersteuning voor nodig is dan u, binnen uw rol kunt bieden, kunt u hiervoor een vrijwilliger vragen. Vrijwilligers kunnen de e-training volgen om zo handvatten te hebben om ondersteuning te bieden bij de opdrachten uit het werkboek.

In diverse plaatsen in Nederland  zijn vrijwilligers van  NPV-Thuishulp actief. Zoek hier naar een afdeling in uw buurt. Als u met andere vrijwilligersorganisaties samenwerkt kunt u hen vragen of vrijwilligers de begeleiding zouden willen bieden en de e-training daarbij willen volgen. De e-training is vrij toegankelijk voor ieder die wil. Dus voor vrijwilligers, maar ook voor u als professional. Zo hopen we steeds meer mensen handvatten te geven om actie te ondernemen tegen eenzaamheid!

Mochten er vragen of reacties zijn dan horen we het graag. Neem ook gerust contact op om te bespreken wat we verder voor u kunnen betekenen. We denken graag met u mee hoe u eenzaamheid kunt verminderen in uw beroepspraktijk of gemeente. 

Ook kunt u via dit e-mailadres de flyer 'Stop eenzaamheid zelf' aanvragen of hier downloaden en digitaal verspreiden.