Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Neem in je strijd tegen eenzaamheid het heft in eigen handen. Ga aan de slag met het gratis werkboek 'Stop eenzaamheid zelf'.

Wat kan je verwachten?

Met het werkboek 'Stop eenzaamheid zelf' heb je een instrument in handen waarmee jij ondernemer wordt van je eigen eenzaamheid. Dit betekent niet dat je in een paar weken ineens stapels vrienden hebt. Dat past misschien niet eens bij je. Wel leer je met dit werkboek contacten aan te gaan en relaties te verdiepen.

Voor wie?

Dit werkboek is bedoeld voor mensen die een korte of langere periode last hebben van gevoelens van eenzaamheid.

Hoe ziet het werkboek eruit?

Het werkboek bestaat uit verschillende onderdelen die je in 14 weken doorloopt. Iedere week komt er een thema aan bod. Afhankelijk van het thema geven we eerst een beknopt stukje theorie, gevolgd door een (praktische) opdracht waar je die week mee aan de slag kunt gaan. Om je een idee te geven, kan je hier week 1 van het werkboek downloaden. Het werkboek is hier gratis aan te vragen.

Hoeveel tijd kost dit?

Het werkboek vraagt van jou als deelnemer een zekere mate van discipline en tijdsinvestering. Per week staat er een schatting bij hoeveel tijd je nodig hebt voor het uitwerken van het thema. De opdrachten die eruit volgen kunnen soms in de loop van de week ook nog tijd van je vragen. Deze tijd staat niet vermeld, omdat dit moeilijk in te schatten is. Je zult echter begrijpen dat sociale contacten opbouwen en onderhouden een investering van je vraagt die absoluut de moeite waard is.

Kan ik ondersteuning krijgen bij het gebruik van het werkboek?

Vind je het lastig om deze cursus alleen te doen? Schakel via je kerk of gemeente iemand in die jou kan stimuleren en helpen om vol te houden. Lukt dat niet, we helpen je graag een vrijwilliger te vinden. Stuur een mail met jouw naam en adres naar stopeenzaamheidzelf@npvzorg.nl. 

Klik hier om het werkboek aan te vragen