Zoek professionele hulp

Zoek professionele hulp

Je kunt je eenzaam voelen doordat je niet over de vaardigheden beschikt om contacten aan te gaan. Dat kan te maken hebben met je karakter, bijvoorbeeld je bent verlegen of onzeker. De oorzaak kan ook liggen in gebeurtenissen in het verleden, zoals gepest zijn of misbruikt of door andere traumatische ervaringen. In dit geval is het goed dat je professionele hulp zoekt om je zelfbeeld te versterken of het verleden te verwerken.

Professionele hulp

Als je professionele hulp zoekt kan een bezoek aan de huisarts een belangrijke eerste stap zijn. De huisarts kan een inschatting maken van welke hulp je nodig hebt.

Agathos hulpverlening kan je de begeleiding bieden. Onze hulp is vooral heel praktisch en sluit aan bij jouw behoefte en jouw mogelijkheden. Onze hulpverleners komen bij je thuis en daardoor kan een intensief contact ontstaan. Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers denken graag met je mee.

Stop eenzaamheid zelf, in deze tijd van corona

Door het coronavirus heeft iedereen minder sociaal contact en hierdoor kan een eenzaam gevoel ontstaan. Voor degenen die zich al langer eenzaam voelden is nu de uitgelezen periode om hiermee aan de slag te gaan.

Het werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’ kan hierbij ondersteunen. Je gaat stap voor stap aan de slag met je eigen eenzaamheidsgevoelens. Het werkboek gaat allerlei thema’s langs, bijvoorbeeld over de invloed van eigen gedachten en verwachtingen.

Klik hier voor meer informatie over het werkboek